Το Rethymno Home Designs εγγυάται την παράδοση ποιοτικών κατασκευών με έμφαση στο τρίπτυχο « ποιότητα – χρόνος - κόστος».

Ικανοποιώντας κάθε ιδιαίτερη ανάγκη των πελατών της, η εταιρεία είναι σε θέση να ολοκληρώσει επιτυχώς έργα σε όλο το φάσμα των κατασκευών καθώς διαθέτει ένα άκρως εξειδικευμένο προσωπικό αλλά  και αξιόπιστο δίκτυο εξωτερικών συνεργατών και προμηθευτών.

Διαχείριση έργου

Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στη διαχείριση των έργων μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι το έργο θα εκτελεστεί και θα παραδοθεί έχοντας λάβει υπόψη μας καθορισμένους περιορισμούς. Ένα έργο είναι ένα σύνολο δραστηριοτήτων που επιλέγονται με στόχο την επίτευξη των προκαθορισμένων στόχων:

  • Φυσική παρουσία στο εργοτάξιο
  • Τήρηση οικονομικού προϋπολογισμού έργου
  • Τήρηση κανονισμών μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στο εργοτάξιο
  • Ενημέρωση του εργοδότη

 

Πιο αναλυτικά ακολουθούν τα στάδια κατασκευής κατοικιών:

ΕΚΣΚΑΦΕΣ

Εκσκαφή στο κατάλληλο βάθος, αναλόγως με τις απαιτήσεις της κατασκευής, για την εύρεση συνεκτικού εδάφους και την δημιουργία της θεμελίωσης.

ΣΙΔΕΡΑ-MΠΕΤΑ

Η θεμελίωση είναι βασικό μέρος του φέρων οργανισμού των κατασκευών διότι μέσω αυτής εξασφαλίζεται η επιτυχής παραλαβή και μεταφορά φορτίων στο έδαφος. Πάνω σε αυτή κατασκευάζονται οριζόντια και κατακόρυφα δομικά στοιχειά. Η διαδικασία ξεκινά με την τοποθέτηση σιδηρού οπλισμού και συνεχίζουμε με την διαδικασία της σκυροδέτησης. (Χάλυβας S500 και οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25.)

ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΑ

Μετά την ωρίμανση του οπλισμένου σκυροδέματος ακολουθεί η τοιχοποιία πληρώσεως, που το πάχος της εξαρτάται από το σημείο που τοποθετείται (εσωτερική- εξωτερική), με υλικά μεγάλης αντοχής και αναγνωρισμένων ελληνικών εργοστασίων.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

Αντί για την συμβατική τοιχοποιία από τούβλα εσωτερικά, κατασκευάζουμε επίσης και με χρήση μεταλλικού σκελετού και γυψοσανίδα  σε περιπτώσεις εσωτερικής διαμερισματοποίησης με ταυτόχρονη ικανοποίηση απαιτήσεων πυροπροστασίας, ηχομόνωσης, εγκιβωτισμού Η/Μ εγκαταστάσεων, υψηλών μηχανικών αντοχών, αλλά και όταν απαιτείται η κατασκευή τοιχοποιίας ως μεσοτοιχία διαμερισμάτων και λοιπών χώρων κύριας ή βοηθητικής χρήσης.

ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Μετά την κατασκευή της τοιχοποιίας τοποθετείται εξωτερικά μόνωση δημιουργώντας έτσι ένα κέλυφος στο κτίριο από άποψης υγρομόνωσης, θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Το υλικό που χρησιμοποιούμε κυρίως είναι εξιλλασμένη η διογκωμένη  πολυστερίνη γνωστών εταιριών (Fibran, Dow) ,όπου το πάχος της εξαρτάται από τα αποτελέσματα της μελέτης ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

    

Η θερμοπρόσοψη σε κτίριο  γίνεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος των κατακόρυφων τοίχων του. Το κάθε κτίριο έχει διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την εφαρμογή μιας επιτυχημένης θερμοπρόσοψης, όπως είναι η υπάρχουσα θερμομονωτική του επάρκεια τα δομικά στοιχεία που αποτελείται και το τοπικό κλίμα της περιοχής. Η εγκατάσταση θερμοπρόσοψης σε κτίριο αποτελεί την καλύτερη επιλογή που θα επιφέρει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Ειδικότερα η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί  την αποτελεσματικότερη επιλογή μόνωσης κτιρίου. Αυτό συμβαίνει διότι τοποθετώντας εξωτερικά των τοίχων ένα σύστημα θερμομόνωσης εκμεταλλευόμαστε τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και το κέλυφος του κτιρίου προστατεύεται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες (κρύο και ζέστη). Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι οι θερμικές απώλειες από τους τοίχους φτάνουν το 40%.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Με την ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση μπορούμε να πετύχουμε αντίστοιχα ηλεκτροδότηση και ύδρευση-αποχέτευση-θέρμανση του κτιρίου λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα σχέδια της μελέτης για την θέση παροχών-αναμονών ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης της κατασκευής, σύμφωνα πάντα με υλικά εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής.

ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Η δημιουργία των επιχρισμάτων σε μια κατασκευή στην οποία δεν θα τοποθετηθεί εξωτερική θερμοπρόσοψη προσφέρει προστασία στον φέροντα οργανισμό αλλά και στην τοιχοποιία από τις καιρικές συνθήκες . Τα επιχρίσματα επίσης προσφέρουν μια εμφάνιση της αρεσκείας μας, που θέλουμε να έχει η κατασκευή και ανάλογα με τον τύπο του επιχρίσματος μπορούμε να πετύχουμε λεπτή ,λεία, άγρια κ.τ.λ. επιφάνεια.

ΔΑΠΕΔΑ

Περνώντας στο διακοσμητικό κομμάτι της κατασκευής μπορούμε να επιλέξουμε υλικά μεταξύ πλακιδίου- μαρμάρου- ξύλου για τη στρώση του δαπέδου. Για να πετύχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα οριζοντιοποιούμε ή δίνουμε κλίσεις όπου απαιτούνται (βεράντες) στο δάπεδο με ειδικό υλικό (γαρμπιλομπετό) και στη συνέχεια τοποθετούμε το υλικό που επιλέξαμε.

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ-ΠΟΡΤΕΣ

Για την ολοκλήρωση της θωράκισης μιας κατασκευής τοποθετούμε στα ανοίγματά της κουφώματα υψηλών αντοχών και προδιαγραφών, κατ' επιλογής σας ( αλουμινίου- ξύλου -PVC ) , πληρώντας με τα παραπάνω συστήματα τους απαιτούμενους συντελεστές που μας υποδεικνύει η ενεργειακή μελέτη της κατασκευής.

ΧΡΩΜΑΤΑ

Από τα τελευταία στάδια μιας κατασκευής είναι οι χρωματισμοί (εξωτερικοί- εσωτερικοί) ώστε να δείξει εν τέλει καλαίσθητη και ολοκληρωμένη.

ΠΕΤΡΟΤΟΙΧΟΙ

Αρκετές φορές οριοθετούμε την κατασκευή αλλά και διαμορφώνουμε τυχόν υψομετρικές διαφορές του οικοπέδου μας με την κατασκευή πετρότοιχων.

ΚΗΠΟΙ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ

Με τη διαμόρφωση του κήπου κατανέμουμε όμορφα τον χώρο του πρασίνου (δηλαδή τον χώρο που θα φυτέψουμε τα φυτά μας ), τον χώρο του καθιστικού (εκεί που θα τοποθετηθεί το σετ των επίπλων ) και την δημιουργία διαδρόμων (μονοπατιών). Με την σωστή κατανομή όλων των παραπάνω θα έχουμε ένα όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση έναν όμορφο και λειτουργικό κήπο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

Αναγνωρίζοντας την αξία που έχει η υγεία και η περιουσία των πελατών τη εταιρεία μας με συνεργασία με την Masterpool & spa προσφέρει τις πλέον καινοτόμες πισίνες, ξεκινώντας από την μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή, μέχρι την επιδιόρθωση, την ανακατασκευή και την αναβάθμιση, με τα πλέον σύγχρονα συστήματα καθαρισμού και θέρμανσης πισίνας.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Masterpool & spa αντιπρόσωπος Ρεθυμνου μπορούμε να προσφέρουμε ένα μοναδικό αποτέλεσμα στην πισίνας σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισπευτείτε το masterpool.gr